Küçük Sohbetlerin Büyük Sırrı: Rahat Ol, Keyif Al! 😎
Merhaba arkadaşlar! 👋
Bugün sizlerle “small talk” yani küçük sohbetler hakkında konuşmak istiyorum. Hani şu asansörde, partide ya da iş toplantısı öncesinde yaptığımız sohbetler var ya? İşte onlar! 🎉
Küçük Sohbet Dediğin Nedir Ki?
Aslında “küçük sohbet” deyip geçmemek lazım. Bu sohbetler, insanlarla bağ kurmanın, yeni şeyler öğrenmenin harika bir yolu. Ama neden bu kadar zorlanıyoruz? 🤔
İşte size küçük bir sır: Bu bir tenis maçı değil! Yani karşı tarafa bir şey fırlatıp “hadi bakalım, bunu al da gel” demiyoruz. Daha çok bir hacky sack oyunu gibi düşünün. Hani şu küçük topla oynanan oyun? İşte öyle! Herkes topu havada tutmaya çalışıyor. Sohbeti birlikte yürütüyoruz yani. 😊
Peki Nasıl Yapacağız Bu İşi?
İlginç olmaya çalışma, ilgili ol! 👀
Rachel Greenwald diye bir eşleştirme uzmanı var. Diyor ki: “Amacın ilginç olmak değil, ilgili olmak olsun.” Yani karşındakini dinle, merak et.
Acele etme, dur düşün ⏳
Hemen cevap vermek zorunda değilsin. Biraz düşünmek, daha iyi bir cevap vermeni sağlar.
“Bana daha fazlasını anlat” sihirli cümlesi 🧙♂️
Kayınvalidem bu işin ustasıydı. Ne zaman ne diyeceğini bilemese, “Bana daha fazlasını anlat” derdi. Harika bir yöntem!
Hata mı yaptın? Sorun değil! 🤷♂️
Mükemmel olmana gerek yok. Bağlantı kurmak önemli olan, mükemmellik değil.
Kısa ve öz konuş 📏
Annem hep derdi ki: “Bana saati söyle, saati nasıl yaptığını anlatma.” Haklıydı!
Yapı, yapı, yapı! 🏗️
Konuşmanı yapılandır. En sevdiğim yöntem: Ne? Neden önemli? Şimdi ne olacak?
Sıradan sorular sorma 🚫
“Nasılsın?” yerine çevrendeki bir şeye dikkat çek. Mesela: “Bu odada neden bu kadar çok mavi gömlek var?”
Sohbeti bitirmek mi istiyorsun? 🏁
“Birazdan gitmem gerekiyor ama önce…” diyerek nazikçe bitir.
İşte böyle dostlar! Küçük sohbetler artık korkulacak bir şey değil, değil mi? 😉
Peki sizin küçük sohbetlerle ilgili taktikleriniz var mı? Yoksa hala “Hava bugün çok güzel” deyip duruyor musunuz? 😄 Hadi yorumlarda paylaşın, birbirimizden öğrenelim!
Unutmayın, pratik yapmak önemli. Belki de şimdi yorumlarda biraz pratik yapabiliriz, ne dersiniz? 🎭